Tallinna linna loodud ühistupanga asutajanimekirjas on üle 100 liikme

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Veebruaris käivitatava Eesti Ühistupanga juhatuse esimees Ülle Mathiesen asub ametisse alles sügisel.
Veebruaris käivitatava Eesti Ühistupanga juhatuse esimees Ülle Mathiesen asub ametisse alles sügisel. Foto: Peeter Langovits

Tallinna linna initsiatiivil loodava Eesti Ühistupanga asutajateringis on praeguse seisuga juba üle 100 liikme ja pangal on peaaegu koos ka asutamiseks vajalik 5 miljonit eurot.

«Me püsime täiesti plaanis. Suve alguses me plaanime asutada ära juriidilise keha kui tulundusühistu Eesti Ühistupank. Kui kõik registrikanded on ära vormistatud, siis juuli saab meie poolt tõenäoliselt viimase lihvi andmiseks äriplaanile ja kogu nõutud paberimajanduse kirjutamisele ning suve lõpuks me plaanime anda ka finantsinspektsiooni taotluse sisse,» ütles loodava panga juhatuse liige Roul Tutt BNSile. Konkreetset äriplaani ei soovinud Tutt enne panga asutamist avaldada.

«Asutajateringi osas me räägime juba enam kui 100 liikmest,» ütles Tutt, lisades, et liikmed võib jagada laias laastus pooleks – on nii eraisikuid kui ettevõtteid.

Tutt prognoosis, et peatselt saadakse kokku ka panga asutamiseks vajaminev 5 miljonit eurot. «Oleme sellega peaaegu lõpusirgel,» märkis Tutt.

Finantsinspektsioon võib pangandusloa taotlust menetleda üks aasta ja üldjuhul see üks aasta Tuti sõnul selle menetluse peale ka läheb. «See ei tähenda, et see üks aasta tegevust ei toimu, siis toimub kogu panganduse ettevõtmise ettevalmistamine, alates erinevate süsteemide ja tugisüsteemide loomisest ja arendamisest ning loomulikult toimub pidev infovahetus finantsinspektsiooniga,» rääkis ta.

Kõige varem alustab pank tegevust 2016. aasta kolmandas kvartalis.

Esimese tegevusaasta lõpuks on pangal prognoosi kohaselt 25 töötajat, ja sealt edasi seoses panga kasvuga töötajaskonna arv kasvab. «Kasvumoment hakkab pihta siis, kui juriidiline keha on asutatud. Prognoosime panga tegevuse alustamiseks siiski olla täiskoosseisus, et me saaksime litsentsi väljastamise järgselt siiski äritegevusega alustada,» ütles Tutt.

Panga rajamise ettevalmistööga tegeleb Tallinna linna asutatud Ühistupanga Asutamise SA.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles