Hiina tootja rajab esimese Euroopa tehase Eestisse

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hiina lipud
Hiina lipud Foto: SIPA / SCANPIX

Hiina LEDide, pappitopside ja plastpakendite tootja  QMESL Technology on Eestisse rajamas logistikakeskust. Tegu on firma esimese tütrega Euroopas.

Sel aastal plaanib ettevõte palgata 5-6 inimest, ent järgmise aasta lõpuks peaks neid plaanide täitumise korral olema juba üle 200. «See peab tunduma loogiline,» selgitas ettevõtte esindaja Xiaotian Zhang. Lõppkokkuvõttes peaks siia tulema logistikakeskus ja tehas ning Kesk- ja Ida-Euroopa müügikeskus. 

Kaalumisel olid nii Türgi, Poola, kui Eesti. Meie kasuks rääkis süsteemi ja maksude korraldamise läbipaistvus. «Tööjõukulud on üsna mõistlikud ning inimesed on töökad,» kiitis Zhang.

QMESLi jaoks on see esimene üksus Euroopas, kuigi juba praegu ekspordivad nad 20-30 riiki. Xhang tõi Euroopasse laienemise põhjuseks selle, et sa pead tundma trende riikides,  kuhu sa ekspordid.

Hiinas on neil tuhatkond töötajat, enamik tehnikud ja tootmistöölised. Firma aastane käive on 55 miljonit eurot. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles