Varoufakis näeb Draghi hinges hirmu

Urho Meister
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kreeka rahandusminister Yanis Varoufakis
Kreeka rahandusminister Yanis Varoufakis Foto: AP/Scanpix

Kreeka rahandusminister Yanis Varoufakis selgitas eile Ateenas parlamendiliikmetele antud analüüsis, et Euroopa Keskpanga (EKP) presidendi Mario Draghi «hing on täis hirmu» mõeldes võimalusele Kreeka võlakoormat kergendada – ta kartvat Saksamaa reaktsiooni.

Ministri märkus ei pruugi soojendada Kreeka suhteid Euroopa Keskpangaga ajal, mil Ateena finantskrahhi vältimiseks hädasti EKP abi vajab, kirjutab New York Times.

EKP juhatus on niigi nördinud Varoufakise ja teistegi Kreeka vasakvalitsuse liikmete vastutustundetu käitumise pärast. Euroopa Keskpank keeldus eile Varoufakise sõnu kommenteerimast.

Varoufakis mõjub ametnikele Euroopas ärritavalt ning viimastele vastu tulles on Kreeka peaminister Alexis Tsipras piiranud tema osalemist abipaketi läbirääkimistel. Suukorvistanud Tsipras Varoufakist aga ei ole.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles