Estlink 2 ei õnnestunud parandada, katkestus võib jätkuda nädala

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
EstLink 2 on endiselt rivist väljas.
EstLink 2 on endiselt rivist väljas. Foto: Sergei Stepanov

Katse Estlink 2 konverterjaama rikke likvideerimise järel ühendust taas pingestada polnud edukas; katkestus võib uutel andmetel kesta kuni 23. maini.

«Läbi viidud Estlink 2 konverterjaama rikke likvideerimise järgne ühenduse taaspingestamine oli ebaedukas. Seega pole võimalik ühendust veel turu käsutusse anda. Ühenduse ehitajad tegelevad pingestamisel ilmnenud probleemi väljaselgitamise ja lahendamisega,» ütles elektrivõrgu süsteemihalduri Elering kommunikatsioonijuht Ain Köster BNSile.

Samuti teatas Elering elektribörsile, et katkestus võib kesta kuni 23. maini. Esialgu lootis Elering remonttöödega lõpule jõuda hiljemalt tänaseks.

Aprilli lõpus alanud rikke tõttu merekaabli Estlink 2 Püssi konverterjaamas on Eesti-Soome suunal kättesaadav 358 megavatti võimsust 1016 megavati asemel ning Soome-Eesti suunal 342 megavatti 1000 megavati asemel.

Eelmisel nädalal oli elektrienergia börsihind elektribörsil Nord Pool Spot 8,62 eurot ehk 34 protsenti kõrgem kui Soomes. Soomes oli megavatt-tunni hind 25,47 eurot, samas kui Eestis oli see 34,09 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles