Roubini: kunstiturul on palju rahapesu

Tõnis Oja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nouriel Roubini.
Nouriel Roubini. Foto: SCANPIX

New Yorgi ülikooli professor Nouriel Roubini, kelle hüüdnimi on Dr Hukatus (Dr. Doom) ütles Los Angeleses toimunud investeerimiskonverentsil, et kunstiturul võib olla palju rahapesu.

«Mõned inimesed kasutavad kunsti, eriti kallist kunsti, rahapesu moodusena,» sõnas Roubini. «Parimal juhul võib tegemist olla majandustegevusega majandustsoonis,» lisas ta.

Tippkunsti ostmisel on palju anonüümsust ja vähe reguleerimist, mis teeb selle atraktiivseks nendele, kes soovivad hoiduda maksudest või isegi pesta raha, kirjutab CNN Money.

Roubini on ise väike moodsa kunsti ostja ning teeb oma järeldused oma selle põhjal, mis toimub kunstioksjonitel kogu maailmas.

Alates eelmisest nädala algusest, mil New Yorgis algas kunsti kevadmüük on Christie's ja Sotheby oksjonitel müüdud  kunsti juba 2,1 miljardi dollari eest. 10 kalleima teose hind ulatus peaaegu 800 miljoni dollarini, kirjutab Bloomberg.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles