AOLi juht teenib ettevõtte müügiga 180 miljonit dollarit

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA dollar.
USA dollar. Foto: SCANPIX

Internetipakkuja AOL tegevjuht Tim Armstrong teenib ettevõtte müügist Verizonile 180 miljonit dollarit, kirjutab Wall Street Journal.

Armstrong on AOLi suurim eraisikust aktsionär, omades ettevõttest 6,7 protsenti. USA telekomioperaator Verizon teatas teisipäeval, et nõustus AOLi eest välja käima 50 dollarit aktsia eest ehk kokku 4,4 miljardit dollarit.

Amrstrongi omanduses on 1,68 miljonit aktsiat, mille väärtuseks on väljaostul 84 miljonit dollarit. Kui sellest lahutada 25 miljonit dollarit, mis tal nende aktsiate soetamiseks kuluks, teenib ta ainuüksi aktsiate müügist Verizonile 59 miljonit dollarit.

Lisaks on Armstrongile määratud 120 miljoni dollari väärtuses optsioone, mille ta saab käiku lasta alles järgmise aasta alguses.

AOL, mis aastatel 1991-2009 oli tuntud kui America Online, oli interneti leviku algusaastatel üks USA ja ühtlasi maailma suurimaid internetiühenduse pakkujaid. Veel senini kasutab üle kahe miljoni ameeriklase AOLi dial-up internetiühendust.

Praegu on AOL meedia- ja reklaamifirma. Ettevõtte põhisissetulek tuleb internetireklaami vahendamisest ning meediagrupist, kuhu kuuluvad teiste seas ka Huffington Post, Engadget ja TechCrunch.

Verizoni pakkumine 50 dollarit ühe AOLi aktsia eest on 17,4 protsenti kõrgemal kui AOLi aktsia eilne sulgumishind New Yorgi börsil.

Tim Armstrong, kes juhtis AOLi pärast ebaõnnestunud Time Warneri ülevõtmist ning kelle juhtimisel sai AOList edukas internetireklaamifirma, jätkab ettevõtte juhtimist ka pärast Verizoni tehingu jõustumist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles