Elron: uue bussifirma mõju meie hindadele on raske prognoosida

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil Andrus Ossip.
Pildil Andrus Ossip. Foto: JAANUS LENSMENT/POSTIMEES/

Kuna detailid Sir Brian Sauteri bussifirma kohta pole teada, on raske prognoosida, kas see ka Elroni piletihindu mõjutab, märkis Elroni juht Andrus Ossip.

«Hetkel - teadmata plaanitavaid marsruute, sõiduaegu ja hindasid - on raske hinnata, millist mõju hakkab uue bussioperaatori lisandumine klientide sõidueelistustele avaldama. Seetõttu on hetkel ka keeruline prognoosida muutuste mõju Elroni teenuse tulevasele hinnale,» sõnas ta. 

Tema sõnul on rongiga reisijate teenindamise eesmärgiks pakkuda eelkõige pikkade vahemaade kiiret, mugavat ja turvalist ühendamist ja see jääb Elroni kindlaks eeliseks ka edaspidi.

«Näiteks vahemaa Tartust Tallinnasse läbib ekspressrong praegu olenevalt kellaajast umbes pool tundi kiiremini kui ekspressbuss ja see eelis suureneb peale lähiaastatel ees ootavat raudtee renoveerimist veelgi,» kinnitas Ossip.

Samas otsib Elron bussifirmadega siiski pigem koostöövõimalusi, et maakonnasisesed bussid võiksid toetada inimeste mugavamat jõudmist rongijaama ja sealt ära.

Pidades silmas rongide maanteetranspordiga võrreldes kiiremat sõiduaega, soovib muuta eeskätt nende reisijate valikut, kelle praeguseks esimeseks eelistuseks on sõiduauto, tähendas tegevjuht.

«Seni on reisijate arv kuust kuusse kasvanud, mis annab veelkord tunnistust sellest, et uued rongid on üheks eelistatumaks valikuks üha enamate reisijate poolt,» oli Ossip optimistlik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles