Läti minister: Riia lennujaama edu ohustab Airbalticut

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riia lennujaam
Riia lennujaam Foto: Sille Annuk / Postimees

Riia lennujaam on suutnud edukalt meelitada ligi uusi lennuliine, ent see ohustab suurenenud konkurentsi tõttu Läti riiklikku lennufirmat Airbaltic, ütles Läti transpordiminister Anrijs Matiss.

Praegu teenindab Riia lennuijaam ligikaudu 4,8 miljonit reisijat aastas, samas kui Lätis elab vähem kui kaks miljonit inimest, tõdes ta lennundussektori arengu teemalisel arutelul neljapäeval, vahendab BNS.

Matiss kiitis lennujaama tööd Lätisse uute lennuliinide toomisel ning Iiri odavlennufirmaga Ryanair lepingu sõlmimisel, ent märkis, et see on samas loonud ka Airbalticule ohu tiheneva konkurentsi tõttu.

Airbalticu kohta ütles transpordiminister, et restruktureerimisplaan on edukalt läbi viidud ning lennufirma on taas kasumlik, ent vaja on pikemaajalist arengustrateegiat.

Eksperthinnangud näitavad, et lennundus ja seotud sektorid moodustavad märkimisväärse osa riigi sisemajanduse kogutoodangust (SKT), mistõttu Läti peaks välja töötama pikaajalise plaani majandusharu arenguks ning vajalikeks investeeringuteks, lisas Matiss.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles