Urve Palo kaalus ministriameti mahapanekut

Piret Lakson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ettevõtlusminister Urve Palo.
Ettevõtlusminister Urve Palo. Foto: Sander Ilvest / Postimees

Ettevõtlusminister Urve Palo oli eelmisel nädalal lähedal lahkumisavalduse esitamisele, ETV saatele «Pealtnägija» antud intervjuus kinnitab ta, et ei kavatse end enam sordiini all hoida.

Ajakirjanik Roald Johannson küsis Palolt, kas tal oli tõesti lahkumisavalduse esitamine kaalumisel. «Jah. Ma ütlesin seda küll,» kinnitas Palo, vahendab ERRi uudisteportaal.

See, et juba päris alguses olid koalitsioonis erimeelsused, Urve Palo sõnul päris tüüpiline ei ole. Ta märkis, et oma roll oli selles ka temal. «Kui meil koalitsiooniläbirääkimised käisid, siis ma juba ütlesin väga selgelt, et hotellide käibemaksu erisuse kaotamine ei ole hea mõte. Siis oli juba olemas Eesti Konjunktuuriinstituudi uuring, mis näitas, et see selgelt mõjutab turistide arvu ju nende tulekut Eestisse,» ütles Palo.

«Kuna hotellide käibemaksu erisuse kaotamine pidi tulema aastast 2017, siis ma tõesti arvasin, et ma suudan valitsust mõjutada ja meelt muutma panna. Ma ei tulnud selle peale, et paar nädalat pärast koalitsioonilepingule allkirjade alla panekut hakatakse seda seadusesse raiuma,» lisas Palo.

Palo rääkis, et kui ta ettevõtlusministriks sai, siis ta palus analüüsiosakonnal teha vastav analüüs ka kütuseaktsiisi tõusu kohta, et mida see ettevõtluskeskkonnale tähendaks.

«Tulemused olid jahmatavad. Minu ülesanne ettevõtlusministrina on seista selle eest, et me ettevõtluskeskkonda ei halvendaks. Meil ei ole täna kriisiaeg, et me peaks tegema selliseid läbimõtlemata kiireid otsuseid ruttu raha saada,» lausus ta.

«Mind hämmastab see, et ma kogesin nii vähe mõistmist just Reformierakonna poolt, kes on alati öelnud, et nad on ettevõtlust soosivad,» sõnas minister.

Palo sõnul ütles valitsuse viimaste maksuotsuste kohta, et see on kompromiss, millega saab edasi elada. Valitsuse koos püsimise teemal ei soovinud ta spekuleerida. «Elame näeme,» kommenteeris Palo.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles