Kuidas rääkida töövestlusel oma unistuste töökohast?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Tihtipeale palutakse kandidaatidel tööintervjuu käigus kirjeldada oma unistuste töökohta. Business Insider annab nõu, kuidas sellele küsimusele edukalt vastata.

Kuidas üldse ausalt oma unistuste töökohast rääkida, kui tead, et sinu vestluspartner hindab sind sinu vastuse järgi?

Tegelikult ei ole see väga keeruline. Rääkida ei tuleks mitte mingist konkreetsest töökohast või ametipositsioonist, vaid pigem anda ülevaade sellest, milliseid oskusi ning väärtusi sa kõige rohkem hindad ning millised on sinu erihuvid. Sellist lähenemist ootab ka sind intervjueeriv personalitöötaja.

Milliseid oskusi sooviksid sa oma unistuste töökohal kasutada?

Kõigepealt tuleks rääkida oma oskustest. Selgita, millised on sinu tugevad küljed, mida sulle meeldiks oma unistuste töökohal rakendada, samuti võid välja tuua need oskused, mida sooviksid enda juures parandada.

Millised on sinu huvid?

Seejärel on aeg rääkida oma huvidest. Pea silmas suuremat konteksti. Mis sind üldse sellele alale tõmbas? Millised sinu isiklikud huvialad kattuvad sinu tööga? Kus on sinu huvid üldse pärit?

Milliseid väärtusi pead sa tööalaselt oluliseks?

Kui sa räägid oma unistuste töökohta kirjeldades väärtustest, millega oma karjääri seod, annab see intervjueerijale ülevaate ka sellest, mis sind tegelikul töökohal motiveerib. Kui sinu unistuste töökohaga seotud väärtused ühtivad ettevõtte omadega, kuhu sa parasjagu kandideerid, võib see vedada töövestluse sinule kasulikus suunas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles