ERGO loobub pensionifondide väljalasketasudest

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi bussijaam.
Viljandi bussijaam. Foto: Elmo Riig

ERGO Varahalduse AS otsustas loobuda uuest aastast esimese fondivalitsejana Eestis II pensionisamba fondide väljalasketasudest ja muuta fondide nimesid.


Varasem ERGO madalaima riskiga ERGO Rahulik Pension hakkab kandma nime ERGO Pensionifond 2P1 ehk teise samba pensionifond number üks. Suurema aktsiate osakaaluga ERGO Tuleviku Pension hakkab kandma nime ERGO Pensionifond 2P2 ehk teise samba pensionifond number kaks.

Varahalduse juhatuse esimees Marek Začeki sõnul suurendab väljalasketasu kaotamine ERGO pensionifondide atraktiivsust pensionikogujate jaoks. «ERGO pensionifondide finantsseis võimaldab meil loobuda väljalasketasudest esimesena turul. Anname sellega pensionikogujatele veel ühe põhjuse, miks tuua oma pensionikogumine meile,» märkis ERGO Varahalduse juhatuse esimees Marek Začek.

Seni on ERGO väljalasketasud on olnud kolm protsenti igakuisest laekumisest. Samas on ERGO haldustasud pensionituru madalaimad: ERGO Pensionifond 2P1 - 0,75 ja ERGO Pensionifond 2P2 - 1,25 protsenti.

«ERGO pakub turul kõige madalamate kogukuludega II samba pensionifonde. Et haldustasudel on väga suur mõju pensioni kogusummale, siis oleme just need hoidnud võimalikult madalad,» lausus Začek.

ERGO Varahaldus tegutseb pensioniturul 2002. aastast, omades ligikaudu kolm protsenti kohustusliku pensionifondide turust. Eestis haldab ERGO Varahaldus üle 16 000 pensionifondi kliendi vara.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles