Hiina nutitelefonide turg kahaneb

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
iPhone 6 (R) ja iPhone 6 Plus.
iPhone 6 (R) ja iPhone 6 Plus. Foto: Reuters

Uuringufirma IDC andmetel kahanes nutitelefonide tarne Hiinas esimeses kvartalis neli protsenti võrreldes aastataguse ajaga ning kaheksa protsenti võrreldes eelmise aasta viimase kvartaliga, vahendab Techradar.

Kokku tarniti Hiinas kolme kuu jooksul 98,8 miljonit nutitelefoni. Uuringufirma IDC hinnangul põhjustasid viimase üheksa aasta esimese tarnelanguse Hiinas edasimüüjate suured laojäägid. Samal põhjusel langes nutitelefonide tarne eelmise aasta viimases kvartalis ka Indias.

Samas on Hiina turg juba ka nutitelefonidest küllastumas.

«Hiinat peetakse tihtipeale kiirelt kasvavaks turuks, kuid tegelikult tuleb meeles pidada, et suurem osa Hiinas müüdavatest mobiiltelefonidest on sarnaselt teistele küpsetele turgudele nagu USA, Suurbritannia, Austraalia ja Jaapan, nutitelefonid,» selgitas IDC kõneisik Kitty Fok.

Just sellel põhjusel on nutitelefonide tootjatel keerulisem edasist kasvu saavutada, kuna neil on vaja veenda juba olemasolevaid nutitelefonide kasutajaid uusi seadmeid ostma. See aga on palju keerulisem, kui mõjutada tarbijaid tavaliselt telefonilt nutitelefonile üle minema.

Hoolimata müüdud nutitelefonide arvu langusest, on Hiina turg pea 100 miljoni tarnitud seadmega siiski maailma suurim. Kõige suurema osa kvartalitarnest moodustasid Apple´i iPhone´id (14,7 protsenti), millele järgnesid kohalikud tootjad Xiaomi (13,7 protsenti) ja Huawei (11,4 protsenti). Samsung oli 9,7 protsendi suuruse turuosaga alles neljandal kohal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles