SEB tõlgendas laenulepingut enda kasuks

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
SEB internetipanga töö on esmaspäeval aeglane ja kohati häiritud.
SEB internetipanga töö on esmaspäeval aeglane ja kohati häiritud. Foto: PEETER LANGOVITS/PM/SCANPIX

Klient sai pangalt õiguse lõigata kasu negatiivseks langenud Euriborist alles siis, kui pöördus finantsinspektsiooni poole.

Kogu lugu sai alguse sellest, et telesaate «Radar» ajakirjanik Hannes Sarv võttis negatiivse Euribori languse valguses oma laenulepingu SEB pangaga ette. Tema leping oli seotud ühe kuu Euriboriga. Pank arvutas omavoliliselt laenutingimused enda kasuks ümber, tõlgendades lepingutingimusi enesele soodsamalt, arvestades Euribori väärtuseks nulli, vahendab Äripäev.

Kuna panga käest adekvaatset vastust või lahendust tekkinud olukorrale ei saanud ja nädalad lendasid, otsustas Sarv finantsinspektsiooni poole pöörduda ja pärast mitu kuud kestnud kirjavahetust finantsinspektsiooni ja pangaga nõustus pank lõpuks Sarve lepingutõlgendamisega ning on asunud nüüd intressi määramisel kokku lepitud arvutuskäiku kasutama.

Loe pikemalt Äripäevast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles