Välisturistide arv on Vene ja Soome turistide vähesuse tõttu languses

Aivar Õepa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene turistid Pärnus
Vene turistid Pärnus Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Eesti majutusasutustes peatunud välisturistide arv kahanes märtsis mulluse aasta sama kuuga võrreldes üheksa protsenti, peamiselt Vene ja Soome turistide arvu vähenemise tõttu.

Statistikaameti andmeil kahanes Venemaalt ja Soomest saabunud turistide arv mulluse märtsiga võrreldes vastavalt 43 ja 11 protsenti. Seda vähenemist ei suutnud ameti teatel kompenseerida ka teistest riikidest saabunud turistide arvu kasv.

Eesti turismi suurematest partnerriikidest kasvas märtsis Läti (kasv 7 protsenti), Rootsi (18 protsenti), Leedu (19 protsenti) ja Saksamaa (13 protsenti) turistide arv. Ligi poole võrra rohkem saabus turiste Aasia riikidest.

Välisturistide arv on tänavu esimeses kvartalis vähenenud kõigil kolmel kuul mulluse sama perioodiga võrreldes.

Majutusettevõtete teenuseid kasutas märtsis kokku 188 000 turisti, kolm protsenti vähem kui mullu märtsis.

44 protsenti majutusettevõtete klientidest olid siseturistid. Siseturiste peatus majutusettevõtetes 82 000, viis protsenti rohkem kui mullu märtsis.

59 protsenti siseturistidest olid puhkuse- ja 25 protsenti tööreisil. Kolmandik siseturistidest peatus Harju maakonna, 16 protsenti Pärnu maakonna ja 11 protsenti Tartu maakonna majutusettevõtetes. Nende maakondade majutusettevõtetes peatus ka rohkem siseturiste kui eelmise aasta märtsis.

Märtsis pakkus külastajatele teenust 875 majutusettevõtet, 18 000 toa ja 40 000 voodikohaga. Täidetud oli 37 protsenti tubadest ja 29 protsenti voodikohtadest.

Ööpäev majutusettevõttes maksis keskmiselt 33 eurot, mulluse märtsiga võrreldes kaks eurot kallim. Ööpäeva maksumus oli Eesti keskmisest kõrgem Harju maakonnas, kus ööpäev majutusettevõttes maksis 38 eurot. Pärnu maakonnas maksis ööpäev majutusettevõttes 25 eurot ja Tartu maakonnas 29 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles