Varoufakis külvab Euroopas segadust

Urho Meister
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kreeka rahandusminister Yanis Varoufakis.
Kreeka rahandusminister Yanis Varoufakis. Foto: ALKIS KONSTANTINIDIS/REUTERS

Kreeka rahandusministri Yanis Varoufakise poolt teatud euroala liikmesriikides levitatud majandusplaanid ja kasvuprognoosid tekitavad hämmastust rahvusvahelise abipaketi läbirääkimistes osalenud ametnikes.

Ametnike sõnutsi erinevad failid oluliselt sellest, mida Brüsselis viimasel ajal arutatud on ning tõestavad, et Varoufakis jätkab olukorra komplitseerimist.

Nelja lähedalseisva allika andmetel esitas Varoufakis nimetatud 36-leheküljelise dokumendi, millele Wall Street Journal pilgu sai heita, oma kolleegidele Pariisis ja Roomas, aga ka mõnedele kõrgetele ametnikele Brüsselis.

Eile Hispaanias viibinud Varoufakis keeldus dokumenti kommenteerimast.

«Selle kavandi ja käimasolevate läbirääkimiste vahel ei näi olevat praktiliselt mingit seost,» ütles üks Euroopa Liidu ametnik. «See näeb välja nagu kena programm riigi jaoks, millel ei ole mitte mingisuguseid finantsprobleeme ning mis tahab lihtsalt [teistele] järele jõuda ja olla üks tore turismimaa.» 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles