Kütusemüüjad langetasid kütuste hinda 2 senti

Aivar Õepa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Statoili tankla.
Statoili tankla. Foto: Marko Saarm / Sakala

Statoil Fuel & Retail langetas täna varahommikul mootorikütuste hindu kahe sendi võrra. Olerex langetas hommikul hindu 1,4 sendi võrra, mis koos eilse hinnalangusega teeb samuti kokku kaks senti.

Pärast hinnalangetust maksab 95 bensiin automaattanklates 1,189 eurot, 98 bensiin 1,229 eurot ja diislikütus 1,149 eurot.

Statoil Fuel & Retail Eesti AS mootorikütuste tootejuht Indrek Sassi sõnul on mootorikütuste jaehinnad Eestis languses tulenevalt maailmaturu hindade langusest ning euro kursi tugevnemisest dollari suhtes.

«Eelkõige loetakse maailmaturu hinnalanguse suurimaks põhjuseks märke USA toornafta tootjate valmisolekust tootmist suurendada niipea, kui hind stabiliseerub 65 dollari juures barreli kohta. Toornafta hind on viimase 2 nädala jooksul olnud 65 dollari juures, mistõttu on langenud nõudluse juures tekkinud võimalus, et väheneva nõudlusega turul kasvavad tootmismahud veelgi,» ütles Sassi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles