Hiina internetihiiglase Alibaba juht vahetatakse välja

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Logo Alibaba.com kontoris.
Logo Alibaba.com kontoris. Foto: SCANPIX

Hiina e-äri ettevõte teatas eile ühes kvartalitulemuste avalikustamisega, et vahetab välja kaks aastat ettevõtet juhtinud tegevjuhi Jonathan Lu, kirjutab Reuters.

Alates pühapäevast saab tema järeltulijaks senine ärijuht Daniel Zhang. Täpsemat põhjust ei ole Lu lahkumise kohta jagatud, meediaspekulatsioonide järgi kaotas e-äri hiiglase asutaja Jack Ma tema vastu usalduse.

Lu juhtimisaega jääb Alibaba üliedukas börsidebüüt, millega ettevõte teenis 25 miljardit dollarit. Ettevõte esialgne aktsiahind tõusis peale emissiooni 68 dollarilt 115 dollarini, kuid nüüd on tagasi langenud 80- 85 dollari ümbrusesse. Seejuures on huvitav, et investorid ei ostnud mitte Alibaba Groupi aktsiaid, kuna välisosanike omamine on Hiina seaduste järgi keelatud, vaid hoopis Alibaba Kaimanisaartel registreeritud ettevõtte aktsiaid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles