Bussifirmad näevad maanteeametis korruptsiooniohtu

Kadri Hansalu
, majandustoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lauri Lugna
Lauri Lugna Foto: Tairo Lutter

Äärmiselt konkurentsitihedas ja killustunud bussiäris on üles kerkinud skandaal. Turuliider napsas oma kontserni tööle maanteeameti ühistranspordi osakonna juhataja ja saatis oma tippjuhi riigiametisse uueks osakonnajuhiks.

Maanteeametist lahkus hiljuti ühistranspordi osakonna juhataja Ingmar Roos, kes otsustas minna tagasi erasektorisse. Ta valis teenindusjuhi ameti Mootor Gruppi kuuluvas ettevõttes T grupp, mis haldab bussijaama ja piletimüügisüsteemi. Avaliku konkursi kaudu leiti maanteeametisse tema asendajaks samuti Mootor Grupis töötav, Eesti Bussi juhatuse liige Kirke Williamson.

Teised bussifirmad on sellisest vangerdusest hämmingus. «Kogu see vahetus ja jama on väga sügava korruptiivse maiguga. Aga Eesti riigis on kõik võimalik, sellest olen ma juba ammu aru saanud,» oli Go Busi juhatuse esimees Enn Randmaa emotsionaalne.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles