Apple Watch sai konkurendi - Eesti parim õpilasfirma toodab puust käekellasid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti parima õpilasfirma suveniirkell Wooch.
Eesti parima õpilasfirma suveniirkell Wooch. Foto: Junior Achievement Eesti

Eesti parim õpilasfirma aastal 2015 on ÕF Wooch Miina Härma Gümnaasiumist (Henri Hallik, Magnus Loos, Meelis Pihlap, juhendaja Karmo Kurvits). Wooch toodab käsitööna puust käekellasid – neile tõi võidu ühtaegu põnev idee, väga hea teostus ning ka nende võime oma eksklusiivse hinnaga ajanäitajaid väga edukalt müüa.

Teise koha sai ÕF E-Muusikakool Innovatsioonikeskusest Innokas (Berta Valdma, Karel Nappus, Markus Lember, juhendad Angela Leppik ja Indrek Kask). Nemad pakuvad muusikaõppega koostöös loodud laulu-, pilliõppe- ja muusika algteadmiste õppevideote kogu.

Kolmanda koha teenis välja ÕF Sporter  (Ian Allan Leman, Liisa Ansip, Peeter Pungar, Siim Kask, juhendaja Ülle Seevri. Hugo Treffneri Gümnaasium, Tartu Kristjan Jaak Petersoni Gümnaasium ja Tartu Jaan Poska Gümnaasium). Sporter on noortele tutvuste loomiseks põnevaid spordiüritusi korraldav meeskond, kelle visiooniks on mitmekesisem ja tervislikum ühiskond õnnelike sportlike noorukite näol.

Lisaks esikolmikule jagati välja ka mitmed eriauhinnad: Tallinna Teletorni auhind rahva lemmikule läks võistluse üldvõitjale – selle sai ÕF Wooch. Äripäeva tuleviku liidri eripreemia võitis ÕF SideSleep, kes müüb nutikaid kaasas kantavaid patju neile, kel pika bussi-, auto- või lennusõidu ajal kipub uni peale tulema. Tallinna Sadama parima sõnumiga õpilasfirma eripreemia võitis ÕF Sablette, kes mõtlesid välja nutikad ühekordsed seebid, mida on väga mugav kasutada kodust eemal viibides. Coca Cola eripreemia aktiivsete eluviiside edendamise eest sai ÕF Sportlastic, kes on välja töötanud mugava ja kasuliku ümber keha käiva koti, mis trenni tehes hoiab kenasti paigal su võtmed, telefoni ja muu vajaliku – miski ei lähe katki ja ei kolise! EBS-i eriauhinna võitis ÕF SafeCharge, kes müüb mugavaid mobiiltelefonide laadimise hoidikuid – nii ei komista sa kunagi juhtmete otsa ja ei lõhu ära oma telefoni ekraani.

Junior Achievement Eesti korraldatud Eesti õpilasfirmade võistlus tõi sel aastal innovatsioonikeskus MEKTORYsse kokku 20 Eesti kõige tugevamat õpilasfirmat, kes valiti välja võistlusele osalema eelnevalt esitatud tegevusaruannete põhjal. Sel aastal registreeritud 230-st õpilasfirmast esitasid aruande 48. Need mõlemad on läbi aegade suurimad numbrid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles