Sangla turbavabrik esitas iseenda pankrotiavalduse

Nils Niitra
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sangla Turba juhataja Kalle Kivaste pole kuigi aldis avalikkusele pankrotiavalduse tausta avama. Pildile jäi ta mullu septembris, kui põles ettevõtte briketivabrik.
Sangla Turba juhataja Kalle Kivaste pole kuigi aldis avalikkusele pankrotiavalduse tausta avama. Pildile jäi ta mullu septembris, kui põles ettevõtte briketivabrik. Foto: Margus Ansu

Tartumaa Puhja valla suurim tööandja ning asulat vee ja soojaga varustav Sangla Turvas esitas kohtule iseenda pankrotiavalduse; ettevõte võlgneb töötajatele kahe kuu palga ja maksuvõlg kerkib pärmitainana.

Puhja külje all tegutsev Sangla Turvas on sotsiaalselt ülioluline ettevõte, kus töötab poolsada peaasjalikult kohalikku inimest. Ligi tuhandest Puhja aleviku asukast 500 elab kortermajades, mis saavad Sangla Turbalt nii kraanivee kui ka toasoojuse. Aga tuleval esmaspäeval arutab Tartu maakohus ettevõtte pankrotiavaldust iseenda vastu.

Kohtu pressiesindaja kinnitusel teatas Sangla Turba juhataja Kalle Kivaste pankrotiavalduses, et ettevõtte põhiline majandustegevus on hetkel soikunud. Puuduvad toimivad müügikanalid, senine Rootsi koostööpartner ei ole tasunud saadud toodangu eest ja teisi ostjaid pole.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles