Tiit Vähi: kas Eestil peaks olema agressiivse riigi kuvand?

Marti Aavik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tiit Vähi Sillamäe sadama läänekai nurgakivi panekul 14. novembril 2006.
Tiit Vähi Sillamäe sadama läänekai nurgakivi panekul 14. novembril 2006. Foto: Liis Treimann

Tiit Vähi kutsub Eesti Suurettevõtjate Assotsiatsiooni (ESEA) juhatuse nimel riigikogu dialoogile erinevate huvigruppidega, üheks kontrollküsimuseks Eesti kuvand: kas agressiivne ja minevikus kinni või kõigi naabritega häid suhteid arendav.

Avalduses kirjutab Tiit Vähi, et riigijuhtimist kõrvalt vaadates ei tee murelikuks mitte niivõrd valed majandusprognoosid, «kuivõrd lubamatu ignorantsus suhtlemisel ühiskonna teiste osapooltega (sh tööandjatega) ja mis veelgi ohtlikum, nii seostatud üldpildi kui ka tulevikuvisiooni puudumine.»

ESEA juhatuse arvates pole kindel, kas praegune valitsus on suuteline riigi majanduskriisist välja juhtima, kirjutab Tiit Vähi.

Avalikus pöördumises riigikogule kirjutab Vähi, et ainus väljapääs majanduskriisis on dialoogi alustamine riigi ja erinevate sotsiaalsete huvigruppide vahel.

«Taolise võimaliku dialoogi üheks kontrollküsimuseks võiks näiteks olla meie riigi kuvand väljapoole: kas agressiivne ja minevikus kinni või avatud ja kõigi naabritega häid suhteid omav,» kirjutab Vähi ESEA juhatuse nimel.

«Majanduslikus mõttes on (vähemalt ettevõtjate arvates) parem valik ilmne. Samuti tagab see valik sõbralikuma ühiskonna ja suurema siseturvalisuse,» seisab pöördumises riigikogule.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles