Nokia ei pruugi navigatsiooniüksust HERE maha müüa

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nokia nõukogu esimees Risto Siilasmaa (V) ja tegevjuht Rajeev Suri pressikonverentsil Alcatel-Lucenti tehingut selgitamas.
Nokia nõukogu esimees Risto Siilasmaa (V) ja tegevjuht Rajeev Suri pressikonverentsil Alcatel-Lucenti tehingut selgitamas. Foto: SCANPIX

Nokia nõukogu esimees Risto Siilasmaa ütles ettevõtte iga-aastasel üldkoosolekul, et  navigatsiooniäri HERE ei pruugi müüki minna, kirjutab Reuters.

Soome ettevõte teatas aprillis, et kaalub peale telekomiseadmete tootmise alal tegutseva konkurendi Alcatel-Lucenti ülevõtmist oma kõrvaläri kaardiüksuse HERE müüki.

HERE väärtuseks hinnatakse erinevate konsultatsioonifirmade poolt kuni 6,9 miljardit eurot ning selle vastu on oma huvi üles näidanud mitu suurt autotootjat, lisaks veel ka sotsiaalvõrgustik Facebook ja taksorakendus Uber.

Siilasmaa ütles teisipäeval, et ettevõte ei ole mingit tähtaega HERE müügile seadnud ega ole selle müügiks üldse sunnitud. Ettevõttes toimub praegu seoses suurte ümberkorraldustega kogu selle tegevuse ülevaatamine.

«Ma tahan rõhutada, et selle tulemuseks ei pruugi olla kindlasti HERE mahamüümine. Me usume kindlalt, et me suudame HERE´i arendada edukalt ka osana Nokiast. Kõige olulisem on leida HERE´le parimad võimalused lisaväärtuse loomiseks,» ütles Siilasmaa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles