Uberi tegevus on Eestis tõenäoliselt seaduslik

Kadri Hansalu
, majandustoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristen Michal
Kristen Michal Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Majandus- ja taristuminister Kristen Michal ütles eile pärast Uberi esindajatega kohtumist, et tuntud autojagamisteenus UberPop on Eestis alates sügisest tõenäoliselt lubatud, kuid täpsem analüüs on valmimas.

Eesti on avatud uutele digitaallahendustele, mille eesmärk on inimestele innovaatiliste teenuste pakkumine. Uber on kasutusel Euroopas 19 riigis ja tunneb huvi Eestisse tulemise osas. Meie huvi on, et tarbija saaks hea kvaliteediga ja Eesti reeglitele vastavat teenust. Uus sügisest jõustuv ühistranspordiseadus võimaldab taksovedude kõrval ettevõtluse korras osutada juhuveoteenust väikeautodega, kui teenuse osutajal on vastav tegevusluba ja see loob paindlikud võimalused ka Uberi teenuste osutamiseks Eestis.

Leppisime kohtumisel Uberi juhtide Mark MacGanni, Jambu Palaniappani ja Mateusz Litewskiga kokku, et Uber esitab lähiajal oma seisukohad, kuidas Eesti seadustega kooskõlas siinsel turul tegutseda. Uberi juhid kinnitasid, et teenuste kõrge tase on kiiresti arenevale ettevõttele tähtis ning ka Eestis ei kavatseta vähemaga hakkama saada. Kui Uber peaks meil tegutsema hakkama, võivad sellest kasu saada nii tarbijad kui ka praegused ja uued teenuste pakkujad. Oleme avatud ja ootame huviga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles