Rootsi firmad taotlevad kohtus Aviesi pankrotti

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aviesi lennuk Rootsis Pajala lennuväljal.
Aviesi lennuk Rootsis Pajala lennuväljal. Foto: pajala.se

Rootsi ettevõtted Swedewings AB ja Bromma Air Maintenance AB nõuavad kohtus Eesti lennufirma Avies AS pankrotti.

Harju maakohtu istungid kahe ettevõtte esitatud pankrotiavalduste arutamiseks toimuvad täna.

Rootsi transpordiamet lõpetas tänavu märtsi alguses päevapealt Aviesiga sõlmitud kolm teeninduslepingut ega sõlmi lennufirmaga enam uusi. Lennufirmale heideti ette lendude ärajäämist, hilinemist ja põhjendamatut ebatäpsust.

Lisaks vallandas Avies eelmise aasta lõpus paarkümmend pilooti, kes pöördusid kohtusse, et nõuda endiselt tööandjalt mitme kuu eest saamata tasu, kirjutas Postimees aprillis.

Aviesi juhataja Allan Soll ütles toona lehele, et firma on pilootidele tõepoolest raha võlgu, sest ettevõttel on seoses Rootsi lepingute ülesütlemisega tekkinud rahalised raskused.

AS Avies omanik on Avies Holding, mis kuulub võrdsetes osades ettevõtetele Baltum Consult (omanik Allan Soll) ja Tristen Trade (omanik Priit Piilmann). Avies Holdingul on tänase seisuga 129 442 euro jagu maksuvõlgu, AS Aviesil võlg puudub.

Kuni 2013 oktoobrini oli ettevõtte omanik ka Oliver Kruuda läbi oma haldusfirma GKG Investeeringute AS. Seejärel liikus Kruuda osalus läbi SEB esindajakonto Hjalmar Konno firmale Kinga Varad. GKG Investeeringute AS on praegu likvideerimisel. Konno osalus on läinud mullu septembris üle Piilmannile.

Bromma Air Maintenance on Stockholmi Bromma lennuväljal lennukite hooldusteenuseid pakkuv firma, Swedewings on lennuoperaator.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles