Toetusraha koostootmisjaama pankrotist ei päästnud

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võhma koostootmisjaam.
Võhma koostootmisjaam. Foto: Marko Saarm / Sakala

Keskkonnainvesteeringute Keskuse (KIK) ning Kredexi toel Võhma linna rajatud koostootmisjaama tööle ei saadudki ning arendajat ootab ees pankrot.

Tagantjärele võib öelda, et Alternatiivenergia Grupp ASi juhataja ja omanik Avo Tamm võttis puidu pürolüüsi (puugaasi) tehnoloogial põhinevat koostootmisjaama Võhma linna rajama asudes üsna suure riski, pannes projekti rahalisi kohustusi tagama ka oma kodu, vahendab Äripäev.

«Vanas eas kodust ilma jääda… see on tõsine probleem, kuid mina ei süüdista kedagi ja on kahju, et see nii on läinud. Teised täitsid oma kohustused ja ainukesed, kes hakkama ei saanud, olime meie ise,» sõnas Tamm ohates.

Koostootmisjaam on küll valmis ehitatud ja katsetused läbinud, kuid selgus, et hoolimata eellepingutest ei õnnestu saada vajaliku fraktsiooni ja niiskusega hakkepuitu, mistõttu tuleks puidukuivati ja hakkepurusti soetamiseks investeerida veel ligikaudu 60 000 eurot, kuid seda raha arendajal enam ei ole ning ka pangast ei õnnestunud raha juurde saada.

Loe pikemalt Äripäevast

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles