Avies: Rootsi ettevõtete nõuded meid pankrotti ei aja

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lennufirma Avies lennuk.
Lennufirma Avies lennuk. Foto: Liis Treimann/Postimees

Täna on Harju maakohtus arutlusel kahe ettevõtte nõue kuulutada välja lennufirma Avies pankrot. Tegevjuht ütles, et nõuded ei ole midagi ülejõu käivat. 

Märtsi alguses lõpetati Aviesi Rootsi-siseste liinidega kõik lepingud päevapealt. Sellest tulenevalt on nende käive kukkunud viis korda. Poolteist kuud tagasi sai Avies kokku võlausaldajatega, et olukorda arutada. «Pakkusime kõikvõimalikke lahendusi, aga nad ei olnud nõus,» sõnas Aviesi tegevjuht Allan Soll viitega kahele ettevõttele, mis lennufirma pankrotti nõuavad – Swedewings AB ja Bromma Air Maintenance AB. Tegevjuht rõhutas, et pakuti tõesti kõikvõimalikke asju.

Lisaks on seal ka erimeelsis nõuete sisus. Seda teemat puudutati Solli sõnul veel enne, kui kohtusse dokumendid sisse anti. «On lahkhelid võlgnevuste suuruses, ent see on vastuvõetav ka tänaste käivete juures,» ütles tegevjuht. Tema sõnul on Avies end väga kiiresti kokku tõmmanud ja on hetketegevuses jätkusuutlik.

Peale Rootsi-siseste lepingute kaotamist hakkas Avies lendama Tallinna ja Stockholmi vahel. Soll ütles, et see on natukene nišitoode, kuna on lennuaegadest väljas. Aga hinna poolest konkurentsivõimeline.

Avies on lepingute ootamatu ülesütlemise tõttu esitanud Rootsi transpordiametile kahjunõude ja üks toiming on pooleli administratiivkohtus.

See aitab lennufirmal ära maksta nii võlausaldajatele kui ka pilootidele, kes samuti oma saamata jäänud töötasu nõuavad.  

Rootsi ettevõtted keeldusid kommentaaride andmisest. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles