Ida-Virumaa turismiettevõtjad protestivad käibemaksutõusu vastu

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Margus Ansu

Rohkem kui 40 Ida-Viru omavalitsust ja turismitegijat ühendav turismiklaster kavatseb saata pöördumise rahandusminister Sven Sesterile, et majutusteenuse käibemaksutõusu ära hoida.

Kui majutusteenuse käibemaks tõuseb 9 protsendilt 20-le, lööb see eriti valusalt Ida-Viru ettevõtjaid, kes kannatavad niigi Vene turistide ärakukkumisest. Esimesel kahel kuul oli idanaabrite ööbimisi peaaegu poole vähem, vahendab Põhjarannik.

«Käibemaksu tõus on Ida-Virumaa jaoks väga kriitiline. Kui võrrelda teiste maakondadega, siis oleme turismis Hiiumaa järel suurim kukkuja,» märkis Ida-Viru turismikoordinaator Kadri Jalonen, märkides, et olukorras, kus sektor on languses, oleks loogiline seda toetada, mitte pärssida.

Üks Toila spaahotelli ja Jõhvis asuva Wironia hotelli omanikest Sulev Reelo nentis, et näiteks Saksamaal ja Soomes saadakse hakkama 10 protsendi suuruse käibemaksuga. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles