TomTomi tegevjuht loodab isejuhtivate autode peale

PM Majandus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
TomTomi navigatsiooniseade.
TomTomi navigatsiooniseade. Foto: SCANPIX

Hollandi navigatsiooniseadmete ja -tarkvara tootja TomTom tegevjuht Harold Goddijn loodab, et peale seitset kehvapoolset majandusaastat suudab ettevõte lähitulevikus isejuhtivate autodele navigatsioonirakenduse pakkujana jälle jalule tõusta, kirjutab Reuters.

Goddijn sõnul on TomTom üks vähestest ettevõtetest, kes suudab autotootjatele pakkuda piisavalt hea kvaliteediga navigatsiooni- ja kaardiandmestikku, mida kasutada arvuti poolt assisteeritud juhtimise ning ka isejuhtivate autode puhul.

«Meie kliendid näevad, et meil on selle jaoks olemas õiged ideed,» ütles ta.

TomTom on viimasel ajal sõlminud lepingud Volkswageni, Fiati, Hyundai ja Kiaga, samas on autosiseste navigatsioonirakenduste turul valitsejaks Nokia müügis olev kaardiäri HERE. Selle müügist ja tulevasest omanikust sõltuvad ka TomTomi tulevikustrateegiad, kuna just HERE, TomTom ja Google on kolm suurimat digitaalsete kaartide tootjat, kellel on enim potentsiaali isejuhtivatele autodele navigatsioonirakenduste pakkumiseks. Kõige kehvem stsenaarium TomTomi jaoks oleks see, kui ostjaks osutuks igipõline rivaal Garmin.

Igal juhul vaatab Goddijn tulevikku põnevusega.

«See on põnev ja samal ajal ka hirmus, kuna tulekul on miljoneid autosid ning toodetakse suurel hulgal andmeid.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles