CNN valis Eesti paviljoni üheks silmapaistvaimaks paviljoniks EXPO-l

Georgi Beltadze
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

USA telekanal CNN valis Eesti paviljoni 24 muljetavaldavaima paviljoni hulka maailmanäitusel EXPO Milano 2015.

EXPO Eesti esinduse juhi Andres Kase sõnul on see suur tunnustus Eestile. «Meil on ühe kõige väiksema eelarvega iseehitatud paviljon maailmanäitusel. Me ei löö glamuuri ja suursugusega, võistleme riikidega, kes on investeerinud kümneid miljoneid eurosid ehitusse, aga sellele vaatamata oleme juba silma jäänud. Kahtlemata on see tunnustus eelkõige meie arhitektidele – Kadarik Tüür Arhitektibüroole.»

Eesti paviljon «Gallery of»  on puust pesakastidest koosnev kolme korrusega galerii, mis on avatud külastajatele kahe sissepääsuga. Eesti paviljon ei ole vorm vormi pärast, vaid on raamistik sisule, mis maja ellu äratab. Hoone töötab multifunktsionaalsena, kus igal korrusel on oma näitus ja funktsioon. Puidust kastide vahel on ka võimalus kiikuda, seisis Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse (EAS) pressiteates.

Veel märgitakse EAS-i kirjas ära, et Eesti paviljoni märksõnadeks on põhjamaine nutikus, puhas toit ja loodus, silmapaistev disain, maailmatasemel muusika eesotsas Arvo Pärdiga ja erilised Eesti inimesed. Kõik see tegevat Eesti osalemise maailmanäitusel maailmanäituse vääriliseks.

Eesti paviljon jääb avatuks kuni 31. oktoobrini ja seda saab külastada igal nädalapäeval kella 10st kuni 23ni. 140 osalevat riiki pakuvad meelelahutust ja uusi teadmisi ning põnevust igas vanuses külastajale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles