Bildt: Venemaa üritab takistada elektriühendust Baltimaade ja Rootsi vahel

Urho Meister
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Carl Bildt
Carl Bildt Foto: SCANPIX

Reageerides instidentidele Vene sõjalaevadega Läänemerel, ütles endine Rootsi välisministe Carl Bildt Twitteri vahendusel, et Venemaa üritab ilmselt takistada energiasidemeid Eesti, Läti ja Leedu ning Rootsi vahel. 

«Kas Venemaa üritab takistada töid NordBalti elektriühendusega Baltimaade ja Rootsi vahel. Näib, et jah,» vahendab Financial Times Bildti säutsu.

Leedu välisministeeriumi teatel sisenes Vene mereväe laev neljapäeval Vene Balti mere laevastiku õppuste käigus Leedu majandusvetesse ja andis Rootsi firma ABB Alcedo-tüüpi laevale korralduse muuta kurssi. Samalaadsetest vahejuhtumitest teatati 19. märtsil, 10. aprillil ja 24. aprillil.

Nordbalti ehitamist alustati eelmisel aastal ning see peaks tegevust alustama detsembris.  453-kilomeetrise NordBalti kaabli võimsus on 700 megavatti, mis võrdub peaaegu Leedu suvise päevatarbimisega. Kaabel veetakse läbi Läänemere.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles