Auvere elektrijaam ühendati täna elektrivõrguga

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elektriliinid.
Elektriliinid. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees.

Ehitusjärgus olev Eesti Energia Auvere elektrijaam ühendati laupäeval elektrivõrguga ja uues jaamas toodetud elekter jõudis esimest korda elektrisüsteemi.

Jaama katsetused ja seadistused jätkuvad ning jaam valmib selle aasta lõpuks. «Võrguga ühendamine on kinnitus sellele, et Auvere elektrijaama kõik süsteemid toimivad. Ees seisab aga veel põhjalik töö, et saavutada uue jaama stabiilne tootmine,» ütles Eesti Energia juhatuse liige Raine Pajo pressiteate vahendusel.  

Keevkihttehnoloogial toimiv jaam on võrreldes tolmpõletustehnoloogial töötavate elektrijaamadega keskkonnasõbralikum ning efektiivsema tootmisega. Kütusena hakkab jaam kasutama põlevkivi, mida kuni 50 protsendi ulatuses on võimalik asendada biokütustega.

Auvere elektrijaama koguvõimsuseks tuleb 300 megavatti. Kuni 5. novembrini kestva testimisperioodi vältel aga ei ületa tootmisvõimsus 270 megavatti.

640 miljonit eurot maksvat elektrijaama ehitab Alstom.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles