Valitsust esialgu alampalga läbirääkimistesse ei kaasata

Kadri Hansalu
, majandustoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ametiühingute keskliidu juht Peep Peterson.
Ametiühingute keskliidu juht Peep Peterson. Foto: Mihkel Maripuu

Täna kohtusid esimest korda Ametiühingute ja Tööandjate keskliidud, et arutada, kui palju suur peaks olema järgmisel aastal alampalk.

Ametiühingute keskliidu juhi Peep Petersoni sõnul otsustati tänasel koosolekul, et valitsuse võimalik kaasamine otsustatakse mais. «Tööandjad ütlesid, et nad ei vaja valitsuse kohalolekut, aga meie arvates on neid vaja. Juba täna kerkis üles palju küsimusi, millele vastamiseks oleks neid vaja olnud,» ütles Peterson.

Ametiühingud tegid ettepaneku tõsta alampalk 560 euroni, kuna ühiskondlik ootus on väga kõrgeks aetud, see oleks kooskõlas Euroopa soovitusega hoida alampalk 50 protsenti juures keskmisest palgast ning see summa peaks aitama inimesed üle suhtelise vaesuse piirist.

Tööandjad jäid Petersoni sõnul konkreetse omapoolse pakkumise esialgu veel võlgu, kuid üheskoos arutati pikalt Eesti majanduse olukorra üle. Eesmärgiks seati jõuda kokkuleppeni 26. maiks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles