Valitsus kiitis heaks pensionifondide laiemad investeerimisvõimalused

Aivar Õepa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Seadusemuudatuste jõustumisel võivad Eesti pensionifondid osta ka kulda.
Seadusemuudatuste jõustumisel võivad Eesti pensionifondid osta ka kulda. Foto: SCANPIX

Valitsus kiitis tänasel istungil heaks ja saatis riigikokku investeerimisfondide seaduse muudatused, mis annavad pensionifondidele võimaluse rohkem investeerida kohalikesse ettevõtetesse ja osta näiteks kulda.

Seadusemuudatusega võimaldatakse pensionifondidel oma vara investeerida börsil noteerimata aktsiatesse ja võlakirjadesse senise 10 protsendi asemel kuni 30 protsenti, teatas rahandusministeerium.

Samuti võib pensionifond seadusemuudatuste jõustumisel omandada ettevõtetes kontrollosaluse ning paigutada senisest rohkem vara erinevatesse taristuprojektidesse (energiaettevõtted, maanteed).

Muudatused võimaldavad II samba pensionifondide vara investeerida ka suurematesse kinnisvaraprojektidesse. Lisaks võib kuni viis protsenti pensionifondi varast investeerida kulda ja teistesse väärismetallidesse, mis praegu lubatud pole.

«Eelnõu peamine eesmärk on Eesti majandust elavdada, tuues siia rohkem meie pensionifondide investeeringuid ja anda pensionikogujatele võimalus majanduskasvust rohkem osa saada,» ütles rahandusminister Sven Sester.

Eesti ettevõtetesse on pensionifondid investeerinud praegu 5,4 protsenti oma varast, arvestamata hoiuseid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles