Tööstustoodang jätkas märtsis kasvu

Aivar Õepa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Puidutööstuses kasvas veebruaris toodangumaht. Pildil laudade hööveldamine Rakvere metsamajandis.
Puidutööstuses kasvas veebruaris toodangumaht. Pildil laudade hööveldamine Rakvere metsamajandis. Foto: Arvet Mägi / Virumaa Teataja

Tööstusettevõtted tootsid märtsis ühe protsendi rohkem toodangut kui mullu samal kuul, teatas statistikaamet. Toodang suurenes töötlevas tööstuses, kuid vähenes energeetikas ja mäetööstuses.

Märtsis toodeti töötlevas tööstuses kolm protsenti rohkem toodangut kui mullu samal kuul. Toodangu mahu suurenemist põhjustas statistikaameti teatel eelkõige elektroonika- ja puittoodete tootmise kasv, kus toodang suurenes vastavalt 12 ja 3 protsenti. Suurema osatähtsusega tööstusharudest suurenes toodang veel toiduainete, metalltoodete ja elektriseadmete tootmises.

Toodangu kasv muutus statistikaameti teatel laiapõhjalisemaks – enam kui pooled tööstusharud ületasid märtsis mullust mahtu. Suurema osatähtsusega tööstusharudest vähenes toodang keemiatoodete, ehitusmaterjali ja plasttoodete tootmises.

Eelektritootmine kukkus märtsis võrreldes mulluse märtsiga 14 protsenti, soojuse tootmine suurenes kaks protsenti.

Välisturule müüdi märtsis 72 protsenti kogu töötleva tööstuse toodangust. 2014. aasta märtsiga võrreldes suurenes toodangu müük nii ekspordiks kui ka kodumaisele turule korrigeerimata andmetel ligi kuus protsenti.

Sesoonselt korrigeeritud andmetel vähenes kogu tööstuse toodangu maht veebruariga võrreldes ühe protsendi, kuid töötlevas tööstuses jäi maht eelmise kuuga võrreldes samaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles