Jaemüük suurenes märtsis

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toidukauplus
Toidukauplus Foto: Liis Treimann

Jaekaubandusettevõtete kaupade jaemüük suurenes tänavu märtsis eelmise aasta sama kuuga võrreldes püsivhindades 8 protsenti, teatas statistikaamet.

2015. aasta märtsis oli jaekaubandusettevõtete kaupade jaemüük 412 miljonit eurot, seega jäi märtsis kauplustesse 314 eurot elaniku kohta.

Tööstuskaupade kaupluste jaemüük suurenes 2014. aasta märtsiga võrreldes 15 protsenti. Müük suurenes enamikul tegevusaladel, vaid tekstiiltoodete, rõivaste ja jalatsite kauplustes oli jaemüük 2 protsenti väiksem kui eelmise aasta märtsis.

Enim suurenes märtsis jaemüük kasutatud kaupade kauplustes ja väljaspool kauplusi (kioskites, turgudel, otsemüük), kus müük kasvas aastaga 42 protsenti. Keskmisest enam suurenes ka jaemüük posti või interneti teel (kasv 39 protsenti) ning muudes spetsialiseeritud kauplustes, kus kaubeldakse peamiselt arvutite ja nende lisaseadmete, fotokaupade, raamatute, sporditarvete, mängude ja mänguasjade, lillede, istikute jm (kasv 34 protsenti).

Toidukaupade kaupluste jaemüük on viimastel kuudel näidanud stabiilset kasvu. Sarnaselt jaanuarile ja veebruarile suurenes ka märtsis nende kaupluste jaemüük eelmise aasta sama kuuga võrreldes 4 protsenti.

Mootorikütuse jaemüük suurenes 2014. aasta märtsiga võrreldes püsivhindades 3 protsenti.

Võrreldes veebruariga suurenes märtsis jaekaubandusettevõtete kaupade jaemüük püsivhindades 14 protsenti. Sesoonselt ja kalendaarselt korrigeeritud andmete põhjal oli kasv 1 protsent. 2015. aasta kolme kuuga (jaanuar–märts) suurenes jaekaubandusettevõtete kaupade jaemüük eelmise aasta vastava perioodiga võrreldes püsivhindades 8 protsenti.

Jaekaubandusettevõtete müügitulu oli märtsis 483,4 miljonit eurot, millest kaupade jaemüük andis 85 protsenti. 2014. aasta märtsiga võrreldes suurenes müügitulu püsivhindades 4 protsenti, eelmise kuuga võrreldes 14 protsenti.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles