Euroopa Komisjon: Soome soosib omi veofirmasid

Aivar Õepa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Veoautode järjekord Soomes Nuijamaa piiripunktis.
Veoautode järjekord Soomes Nuijamaa piiripunktis. Foto: Mikko Stig / AFP

Euroopa Komisjon tahab Soome transpordiministeeriumilt lisaselgitusi, miks Soome on seadusandlikult piiranud välismaa veofirmade tegevust Soomes.

Soome on komisjoniga kabotaažvedude üle pikalt vaielnud. Komisjoni seisukoht on, et Soome kaitseb kodumaiseid vedajaid seadusega, mille nõuded on jäigemad kui Euroopa Liidu sellekohased reeglid, kirjutab Kauppalehti.

Soome seaduste kohaselt tohib veoettevõte teha kolme kuu jooksul kokku vaid kümme kabotaažvedu, kusjuures üks vedu, kus mitmes peatuses kaupa maha või peale laaditakse, loetakse mitmeks eri veoks. Euroopa Komisjoni arvates on need reeglid põhjendamatud.

Soome transpordiministeeriumil on nüüd kaks kuud aega komisjonile vastata. Kui komisjon ei jää vastusega rahule, võib ta pöörduda Euroopa kohtu poole.

Kabotaažipiirangutega üritatakse kaitsta Põhja- ja Lääne-Euroopa veofirmasid Ida-Euroopast tuleva odava tööjõuga konkurentide eest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles