Narva plaanib maksta investorite toojaile vahendustasu

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Narva
Narva Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Narva kavatseb hakata maksma vahendustasu linnale välisinvestorite leidmise eest, kuid vastav dokument on alles projektistaadiumis, ütles Narva linnavara- ja majandusameti direktor Georgi Ignatov neljapäeval BNSile.

«See ettepanek ei ole veel linnavalitsuses kooskõlastatud,» ütles Ignatov, lisades, et projekti elluviimisest on vara rääkida enne, kui on vastu võetud tuleva aasta linnaeelarve ning kindlaks määratud linnakassa kulude ja tulude maht.

«Veel peab selleks olema poliitiline tahe ja linnavõimu soov selle projekti kallal töötada,» tõdes Ignatov, kelle hinnangul pöörduvad linnavõimud selle projekti juurde tagasi ehk alles detsembris.

Narva linnavara- ja majandusamet töötas välja projekti, mille järgi hakkaks vahendaja, kes toob linna uue välisettevõtte, saama kuni 20 protsenti sellest tulumaksust, mis linnale täiendavalt tuleb.

Ignatov teatas ka, et seni ei ole laekunud toetusetaotlusi ettevõtjatelt, kes Narvas uusi töökohti loovad. Toetusi makstakse ettevõtjatele, kes avavad Narvas uue ettevõtte, kus on vähemalt kümme töökohta.

Märtsis kinnitatud korra järgi makstakse kahe aasta jooksul subsiidiumi summas, mis moodustab 20-50 protsenti linnale täiendavalt tulevast tulumaksust; viie aasta jooksul kompensatsiooni vee-, kanalisatsiooni- ja küttehinna võimaliku tõusu eest ning igakuist 5000-12 000-kroonist kompensatsiooni nõuniku Narvas ülalpidamise eest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles