Twitteri juhi tool kõigub üha suurema hooga

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Twitteri tegevjuht Dick Costolo
Twitteri tegevjuht Dick Costolo Foto: SCANPIX

Mikroblogivõrgustiku Twitter tegevjuht Dick Costolo ei suutnud ette prognoosida ettevõtte äsja avalikustatud oodatust kehvemaid kvartalitulemusi, mistõttu on investorite niigi madal usk tema võimetesse veelgi kahanemas, kirjutab Bloomberg.

«Ettevõtte juhatus peab jällegi tõrjuma oma pädevuse kohta käivat kriitikat,» kommenteeris RBC Capital Marketsi analüütik Mark Mahaney kirjas investoritele. «Oodatust kehvem kvartalitulemus tõstatab küsimuse, kui palju on reklaamiostjad ja tarbijad Twitteri pakkumistest üldse huvitatud.»

Kuigi sotsiaalvõrgustik tutvustas äsja uusi tooteid ja lisasid, mis peaks kasutajaid ligi meelitama, kasvas kasutajabaas eelmises kvartalis vaid 18 protsenti 302 miljonini, samas kui kolm kuud varem oli kasvuprotsendiks 20.

Twitteri aktsia tegi eile New Yorgi börsil läbi suure languse, odavnedes 9,39 dollarit; sulgemishinnaks oli 42,27 dollarit.

Investorite jaoks on eriliseks murelapseks käive. Twitter langetas oma teise kvartali käibeprognoosi vahemikku 470-485 miljonit dollarit, samas kui analüütikud olid varasemalt keskmiselt pakkunud 538 miljonit dollarit. Kogu aasta käibeprognoos kärbiti vahemikku 2,17 miljonit dollarit - 2,27 miljonit dollarit. Aasta alguses oli vastavaks ennustuseks aga 2,3 miljardit dollarit - 2,35 miljardit dollarit.

Viimased kolmveerand aastat on ettevõtte tegevjuht pidanud võitlema investorite ja analüütikute üha suureneva kriitikaga, samas kui Twitteri asutajad on vähemalt avalikult tema pädevust kinnitanud.

Mullu novembris tunnistas Allianz Global Technology Fundi investeerimisjuht Walter Price Wall Street Journalile, et üldine usk Costolosse on hääbumas.

«Suure tõenäosusega ei ole ta aasta pärast enam Twitteri palgal,» ütles Sun Trusti analüütik Robert Peck CNBC-le detsembri lõpus.

Aasta lõpus märkis ka Harvard Business Schooli professor Bill George, et Costolo ei oska tootearendust juhtida ning on paindumatu, mis kokkuvõttes tähendab, et ta ei ole samal tasemel kui teised tehnoloogiasektori tippjuhid nagu Google´i Larry Page või Facebooki Mark Zuckerberg.

Jaanuari lõpus üritas Twitteri kolmas kaasasutaja Jack Dorsey Costolot teda tabanud kriitika eest kaitsta.

«Dick Costolo on olnud üks meie esimesi ingelinvestoreid, nõuandja, ärijuht, meie rahateenimise strateegia looja ning tegevjuht, kes pani meie meeskonna kokku,» säutsus Dorsey. «Pole ühtegi inimest, kes poleks rohkem Twitteri peale mõelnud kui Costolo.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles