Tsipras ähvardas Euroopat referendumiga

Urho Meister
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kreeka peaminister Alexis Tsipras
Kreeka peaminister Alexis Tsipras Foto: SCANPIX

Kreeka peaministri Alexis Tsiprase sõnutsi korraldab ta kodumaal referendumi, kui rahvusvahelised võlausaldajad nõuavad «kasinuse nõiaringi» tingimusena hädavajaliku abiraha lahtilukustamiseks.

Vaid paar tundi pärast lepitavat liigutust euroala partnerite suhtes – sh riiaka rahandusministri Yanis Varoufakise eemaldamist läbirääkimiste eesliinilt – tuli Tsipraselt taas sõjakamaid noote.

Kuigi «võimalused neid läbirääkimisi võita on suured», kavatseb Tsipras pöörduda otse Kreeka rahva poole, kui tingimused osutuvad Ateenale vastuvõetamatuks, vahendab Financial Times peaministri poolt teleintervjuus öeldud sõnu.

«Kui pakutav lahendus ületab meie mandaadi piirid, peab seda kinnitama rahvas,» ütles Tsipras, rõhutades siiski oma veendumust võidus: «Me ei peaks andma maad paanikale. Selles mängus kaotab see, kes kartma hakkab.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles