EASi ootavad taas ees ümberkorraldused

Kadri Hansalu
, majandustoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ettevõtlusminister Urve Palo ja EASi juht Hanno Tomberg esitlesid eile Tallinna lennujaamas välisspetsialistide Eestisse tööle värbamise portaali «Work in Estonia».
Ettevõtlusminister Urve Palo ja EASi juht Hanno Tomberg esitlesid eile Tallinna lennujaamas välisspetsialistide Eestisse tööle värbamise portaali «Work in Estonia». Foto: Mihkel Maripuu

Ettevõtluse Arendamise Sihtasutus teeb värske koalitsiooni lubaduste tuules ümberkorraldusi nii organisatsiooni struktuuris kui ka töökorralduses. Alates 1. juunist kaob 16 töökohta, mis on viis protsenti kogu töötajaskonnast. Lisaks sellele aga otsivad mitmed ministrid katteallikate või oma isiklike eesmärkide täitmiseks abi just EASist, kus teatavasti kinnitati toetuste jagamise põhimõtted juba mullu novembris.

Valitsusel on rahaga kitsas ja mitmed ministrid on öelnud, et tulevad maksutõusude mõju leevendamiseks abi saamiseks teie jutule. Meie teada on käinud nii ettevõtlusminister Urve Palo kui ka rahandusminister Sven Sester. Mis teil neile pakkuda on?

EAS on rohkem rääkinud ettevõtlusministriga. Ega meil väga palju uusi võimalusi väljaspool Euroopa Liidu toetusmeetmeid ei ole. Eesti on sõlminud partnerlusleppe uue perioodi meetmete osas ja neis on rõhutud kõige rohkem sellele, et ettevõtted arendaksid innovatsiooni, uusi lahendusi ja tooteid. Me ei panusta sellel perioodil enam nii palju tootmisseadmete ostmisele või ettevõtete alustamise toetamisele. EAS tahab oma toetused suunata rohkem ekspordivõimelise majanduse arendamiseks ja ekspordivõimeliste ettevõtete väärtusahelas kõrgemale tõusmiseks. Ilma selleta ei tõuse Eesti majandus tasemele, mida riik on soovinud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles