EAS avas välismaa tippspetsialistidele värava Eesti tööturule

Kadri Hansalu
, majandustoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Ettevõtluse Arendamise Sihtasutus (EAS) avas täna portaali Work in Estonia, mis aitab Eestis tegutsevatel ettevõtetel värvata kõrgelt kvalifitseeritud välisspetsialiste kiiresti kasvavatesse majandussektoritesse.

Work in Estonia algatamist toetav president Toomas Hendrik Ilves ütles, et kui tahame püsida esiliigas, siis on meil vaja rohkem inimesi, kes oskavad moodsat elu kujundada. «Ainuke viis, kuidas püsida konkurentsis, on võtta vastu inimesi mujalt ja peame olema valmis neid aktsepteerima. Eesti vajab alati tarku ja andekaid inimesi,» sõnas Ilves videotervituses.

Info- ja Kommunikatsioonitehnoloogia Liidu president ning Tieto Estonia juht Anneli Heinsoo kinnitab,  et Work in Estonia on kasvava tööjõupuuduse ajal väga vajalik ja tänuväärne algatus, millest võidavad kõik aktiivselt värbavad ettevõtted ja ka Eesti majandus tervikuna. «Avatud maailmas on teise riiki tööle asumine lihtsam kui kunagi varem ning see annab meie ettevõtetele kuldaväärt võimaluse rahvusvahelistuda, kaasata väliseksperte ja muutuda efektiivsemaks,» lisas Heinsoo.

EASi juhatuse esimees Hanno Tomberg selgitas, et Work in Estonia programmi idee tuli ettevõtjatelt, kes ütlesid, et riigi toeta on neil keeruline välisspetsialiste värvata. «Kaardistasime  reaalsed vajadused ja sektorid, kuhu on lisatööjõudu vaja. Selle tulemusena valmis veebiportaal, mis on tööandjatele praktiline abivahend välistööjõu värbamisel. Portaal koondab välismaalastele suunatud aktiivseid tööpakkumisi, vajalikku infot Eestisse kolimiseks, samuti turundusmaterjale, mida on ettevõtetel hea värbamistöös kasutada,» ütles Tomberg.

Hetkel on portaalis üleval 12 ettevõtte kokku ligi 100 töökuulutust. Lisaks portaalile tutvustatakse kõigepealt Eestis töötamise võimalusi Soomes, sellele järgneb sügisel Ukraina.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles