Microsoft vihjas hiiglaslikule Nokiaga seotud varade mahakandmisele

Tõnis Oja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Microsofti esindaja demonstreeris uut operatsiooonisüsteemi Windows 10 märtsis toimunud elektroonikamessil CeBIT.
Microsofti esindaja demonstreeris uut operatsiooonisüsteemi Windows 10 märtsis toimunud elektroonikamessil CeBIT. Foto: SCANPIX

Maailma suurim tarkvarafirma Microsoft vihjas, et võib juulis teada anda hiigelsuurest Nokiaga seotud varade mahakandmisest.

Eelmise kvartali majandustulemustes kirjutas Microsoft, et telefonide riistvaradivisjon, mis on suuremalt jaolt 7,9 miljardi dollari eest ostetud Nokia varad, teenisid eelmises kvartalis kahjumit, kirjutab Computerworld.

Üksuse käive oli eelmises kvartalis 1,4 miljardit dollarit, aga kulud ületasid tulusid nelja miljoni dollari võrra, mis tähendab, et ettevõte sai igalt müüdult telefonilt 12 senti kahjumit ja seda ilma turundus-, uurimus- ja arengutöid ja muid kulusid arvesse võtmata.

Veelgi enam, Microsoft hoiatas ka otseselt, et võib olla sunnitaud osa Nokia omandamisel saadud varade maha kandmisel.

«Telefonide raudvaraüksus on kõrgendatud riskiga varade allahindamise suhtes,» kirjutatakse aruandes, mis sisuliselt tähendab, et äri turuväärtus on bilansis kajastatud väärtusest väiksem.

Sõltumatu analüütik Ben Thomson tõlkis aruandes sisaldatu järgmiselt: «Väga, väga suur mahakandmine (ja sellega seotud kvartalikahjum) on tulemas peagi. See on katastroof».

Nokia väärtus on Microsofti bilansis on 5,46 miljardi dollarilise firmaväärtusega (goodwill) millele lisandub 4,51 miljardit põhivara.

Viimati kandis Microsoft maha ülevõetud vara 2012. aasta juulis pärast seda kui oli üle võtnud e-turundusettevõtte aQuantive 6,3 miljardi dollari eest. Maha kandis ta siis sellest 6,2 miljardit. Ka siis hoiatas Microsoft võimalik mahakandmise eest varasemas aruandes ehkki sõnastus oli mõnevõrra pehmem.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles