Varoufakise tiibade kärpimine tõstis Kreeka aktsiaid

Urho Meister
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kreeka rahandusminister Yanis Varoufakis jäeti läbirääkimiskomisjoni ukse taha.
Kreeka rahandusminister Yanis Varoufakis jäeti läbirääkimiskomisjoni ukse taha. Foto: SCANPIX

Pärast kolm kuud kestnud viljatuid läbirääkimisi kreeditoridega on Kreeka rahandusminister Yanis Varoufakis kõneluste keskmest kõrvaldatud.

Euroala ametnike kergenduseks on Kreeka peaminister Alexis Tsipras pärast luhtaläinud eurogrupi koosolekut reedel Riias põhjalikult remontinud läbirääkimistel osalevat meeskonda.

Uudise kiiluvees kerkis Ateena börs ligi 4,4 protsenti, kirjutab Financial Times. Kaheaastase tähtajaga Kreeka riigivõlakirjade tootlused tulid aga reedese 21 protsendi pealt alla ligi neli protsenti.

Kümneaastaste riigivõlakirjade tootlused langesid ühe protsendi jagu ja peatusid 11,4 protsendi tasemel.

Euroala ametnikud on juba paar nädalat täheldanud lõhe laienemist Tsiprase ja Varoufakise vahel ning eraviisiliselt Tsiprasele peale käinud, et too asetaks läbirääkimiste laua taha pigem oma asepeaministri Yannis Dragasakise – kes on tuntud kui pragmaatik.

Opositsioonierakonna Pasoki hinnangul on valitsus nüüd «Varoufakise kohitsenud ... ning üritab saata eurooplastele ja IMFile sõnumit, mis annaks märku poliitilisest tahtest kokkuleppele jõuda».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles