USA hamburgerihiiglane Burger King läheb Soome

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Burger Kingi restoran USAs Chicagos
Burger Kingi restoran USAs Chicagos Foto: SCANPIX

Kiirtoitlustusettevõte Burger King (BK) otsib praegu Soomes koostööpartnereid.

«Tuleme Soome varem või hiljem ja avame korraga palju söögikohti. Selleks otsime kindlaid koostööpartnereid, kes suudavad ka investeerida. Ise me oma restorane ei juhi,» vahendab taloussanomat.fi BK Skandinaavia arendusjuhti Pelle Perssoni.

Perssoni sõnul saab konkurents kiirtoitlustamise alal Soomes Hesburgeri ja McDonaldsiga olema kõva, kuid kuna BK on edukas Soomega sarnasel turul Rootsis, pole põhjust võistlust klientide pärast peljata.

BK oli Soomes esindatud 80ndail kokku vaid kahe restoraniga Helsingis ja Tamperes. Mõne aasta pärast need söögikohad suleti, kuna ei tootnud kasumit. Hesburger ja McDonalds tulid Soome turule alles pärast BK tegevuse lõppu 80ndail.

Burger King asutati USAs Floridas 1954. aaastal, ettevõttel on rohkem kui 70 riigis üle 11 000 restorani. Võrdluseks olgu toodud, et 1940. aastal asutatud maailma suurim kiirtoitlustusettevõte McDonalds omab wikipedia andmetel 119 riigis 31 000 restorani.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles