Hotellide liit käibemaksutõusust: võiksime õppida teiste vigadest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Verni Loodmaa.
Verni Loodmaa. Foto: Sille Annuk / Tartu Postimees

Hotellide ja restoranide liidu hinnangul võiks Eesti õppida Läti ja Leedu vigadest ja jätta majutusteenuste käibemaksumäär tõstmata.

«Me nägime, et lätlased tõstsid majutusasutuste käibemaksu, nad lõpetasid selle üsna kiiresti ära. Leedukad on seda juba kahel korral teinud, jälle 2015. aasta algusest on käibemaksu langetatud, ei ole mõtet naabrite vigu korrata, vaid õpime sellest ja ärme suhtu üleolevalt naabrite kogemusse,» ütles hotellide ja restoranide liidu juhatuse esimees Verni Loodmaa BNS-ile.

Esmaspäeval toimunud ümarlaual rahandusministeeriumis kuulati ära turuosalejad ja kirjeldati eelseisvaid plaane. «Rahandusminister Sven Sester oli väga siiras seda koosolekut kokku kutsudes ja ta ka väga tähelepanelikult kuulas ettevõtjate arvamusi. Pigem on täna küsimus selles, millised volitused ta koalitsioonilt saab,» rääkis Loodmaa.

«Rahandusminister ei jätnud ka väljendamata seda, et tal sellel koosolekul volitused otsuseid teha puudusid,» sõnas Loodmaa. «Ma väga loodan, et ka ettevõtlusminister Urve Palo, kelle hinnangul majutusteenuste käibemaksu tõstmine ei ole mõistlik mõte, häält võetakse tõsiselt kuulda. Hea meel oli samuti kohtuda riigikogu majanduskomisjoni liikme Toomas Kivimäe väga mõistva suhtumisega ettevõtjate probleemidesse.»

Rahandusministeeriumi poolt avalikustatud koalitsioonilepingu lubaduste katteallikate tabel näeb ette 2017. aastast majutusteenuste käibemaksumäära tõstmist 20 protsendile, millega oodatakse iga-aastaselt riigieelarvesse 23-26 miljonit eurot.

Konjunktuuriinstituudi hinnangul vähendaks plaanitud maksutõus majutusasutuste külastajate arvu 6 protsendi ehk 180 000 inimese võrra ning tõstaks hindu 7 protsenti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles