Soome PVO kaalub kahe elektrijaama sulgemist

Aivar Õepa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kivisöel töötav elektrijaam Pori lähedal.
Kivisöel töötav elektrijaam Pori lähedal. Foto: PVO

Soome energiatootja Pohjolan Voima tütarfirma PVO-Lämpovoima alustas ametiühinguga läbirääkimisi 68 töötaja koondamiseks, kaaludes kahe kivisöel töötava soojuselektrijaama sulgemist.

Plaanitav koondamine tuleneb PVO-Lämpovoima kahe jaama, Pori lähedal Tahkoluotos ja Kristiinankaupunkis asuvate soojuselektrijaamade vähesest koormusest, vahendas Kauppalehti.

Kahe jaama koguvõimsus on 465 megavatti. Seni olid jaamad Soome reservelektrijaamade nimekirjas, kuid tänavu jäid sellest nimekirjast välja.

PVO-Lämpovoima tegevjuhi Petri Hurri sõnul on nimekirjast väljajäämine suur pettumus. «Nüüd peame koos personaliga arutama tegevuse sobitamist uue olukorraga ning kaaluma, kas jaamadel on tulevikus võimalus tegutseda,» ütles Hurri.

Pohjolan Voima teatel on lisandunud subsideeritav tuuleenergia tootmine alandanud energia hinda Põhjamaade turul ja viinud vaid ajuti kasutatavatelt soojuselektrijaamadelt kasumlikkuse.

«Kui ühiskond tahab tagada elektrienergia sadavuse kõigis oludes, tuleb hoolitseda selle eest, et piisav kogus kiiresti käivitatavaid reservjaamu oleks olemas,» ütles Hurri.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles