Leht: Läti õiged otsused kukutasid Eesti liidrikohalt

Kadri Hansalu
, majandustoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Läti lipp
Läti lipp Foto: SCANPIX

Isegi kui Eesti kehtestab Lätiga samasuguse nn imemaksu, ei jõua me enam Lätist ette, vaid lihtsalt võrdsustume naabriga, ütles Glikman Alvin & Partnerid maksuvaldkonna juht Priit Raudsepp.

Eelmisel nädalal võeti Lätis vastu seadusemuudatus, mille järgi maksavad mikroettevõtted, mille käive on 7000-100 000 eurot, esimesel kolmel aastal vaid 9 protsenti käibemaksu ning neljandal tegevusaastal kasvab maksumäär 12 protsendini. Samuti ei pea need ettevõtted maksma sots-, tulu- ega ka töötuskindlustusmaksu, kirjutab Äripäev.

Lisaks eile vastu võetud alustavate mikroettevõtete käibemaksusoodustuse seaduse muudatusele ilmestab Läti suhtumist Advokaadibüroo Glikman Alvin & Partnerid maksuvaldkonna juht Priit Raudsepa sõnul ka näiteks see, et seal kehtestati ka välismaiste tütarühingute aktsiate müümise maksuvabastus.

Eesti uues koalitsioonilepingus on küll sees, et Eesti kaalub samasugust muutust, ent isegi selle elluviimise järel ei saaks enam Eesti Raudsepa sõnul Läti ees eelist, vaid lihtsalt võrdsustuks naabriga.

Loe pikemalt Äripäevast.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles