Facebooki juhi lennukulud ületavad sadu tuhandeid kordi tema põhipalka

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Facebook juht ja asutaja Mark Zuckerberg.
Facebook juht ja asutaja Mark Zuckerberg. Foto: SCANPIX

Facebooki avaldatud majandustulemustest selgub, et ettevõtte juhi Mark Zuckerbergi põhipalk jäi tunamullusega samale tasemele - taskusse pani maailma populaarseima sotsiaalvõrgustiku looja ühe dollari, kirjutab Wall Street Journal.

Zuckerbergi ülejäänud kompensatsioonipaketi väärtuseks oli 610 455 dollarit, millega hüvitati tema mullused lennukulud.

Kõige rohkem teenis Facebooki töötajatest mullu ärijuht Sheryl Sandberg, kelle kogu aasta põhipalk tõusis 384 000 dollarilt 593 000 dollarile. Lisaks sai ta reklaamimüügi ja kliendisuhete tugevdamise eest ühekordse 624 204 dollari suuruse boonuse. Peale selle otsustas ettevõtte nõukogu määrata talle boonusena 208 470 kauplemispiiranguga aktsiat, mille väärtuseks praegu on umbes 14,3 miljonit dollarit. 

Septembris lahkunud finantsjuht David Ebersman teenis üheksa kuuga palga ja lisatasude näol kokku 9,6 miljonit dollarit, uue finantsjuhi David Wehneri kompensatsioonipaketi suuruseks oli 12,6 miljonit dollarit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles