Eurogrupp üritab Varoufakisest mööda minna

Urho Meister
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kreeka rahandusminister Yanis Varoufakis
Kreeka rahandusminister Yanis Varoufakis Foto: SCANPIX

Kuna eurotsooni rahandusministrite koosviibimine reedel Riias kujunes sõnasõjaks, näib Kreeka rahandusminister Yanis Varoufakis jäävat isolatsiooni nii Brüsselis kui kodus Ateenas – ametivennad üritavad teda vahele jättes kõnelusi taaskäivitada.

Financial Times kirjutab kahe euroala ametniku ütlustele toetudes, et eurogrupi juht Jeroen Dijsselbloem helistas pärast riiakat koosolekut Riias Kreeka peaministrile Alexis Tsiprasele, et otsida väljapääsu.

Samal ajal kinnitas ka üks kõrge Kreeka valitsusametnik, et pärast Riia sündmusi nihutatakse Varoufakis ilmselt kõrvale ning härjal haaravad sarvist Tsipras ise ja tema asetäitja Yannis Dragasakis.

Koosolek Riias läks täielikult vett vedama. «Kõik ministrid ütlesid [Varoufakisele]: see ei saa jätkuda,» ütles Hispaania rahandusminister Luis de Guindos.

Varoufakis omakorda adub kolleegide kokkulepitud tagakiusu. «Nad on üksmeelsed oma vihkamises minu vastu ning ma tervitan nende vihkamist,» säutsus Varoufakis Twitteris.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles