Nokia ei hakka uuesti telefone tootma

PM Majandus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nokia telefon
Nokia telefon Foto: Ove Maidla / Postimees

Nokia eitas rahvusvahelises meedias levinud kuuldusi, mille kohaselt kavatseb mullu oma telefoniüksuse Microsoftile müünud ettevõte taas telefonitootmisesse naasta, kirjutab Reuters.

«Nokia on märganud hiljutisi uudislugusid, kus väidetakse, et ettevõte on väljendanud soovi hakata oma Hiinas asuvas teadus- ja arendusasutuse abil tootma uusi tarbijatele mõeldud mobiilseid seadmeid. Need uudislood ei vasta tõele,» teatas Nokia oma veebilehel.

«Nokia kinnitab, et ettevõttel ei ole plaanis hakata tarbijatele mõeldud mobiiliseadmeid tootma ega müüma.»

Samas, Nokia on varasemalt maininud võimalust nutitelefonide ärisse naasemiseks oma brändi litsentseerimise abil. Kuigi Nokia müüs oma telefoniäri eelmisel aastal Microsoftile, tõi ta koostöös Taiwani tootmisettevõtte Foxconniga vaid mõned kuud hiljem turule ettevõtte brändi kasutava tahvelarvuti.

Müügitehingu tingimuste järgi ei tohi Nokia telefoniärisse enne 2016. aastat naasta. Ettevõtte tehnoloogiaüksuse tootejuht Sebastian Nystrom kinnitas Reutersile mullu novembris, et tagasitulek on võimalik.

«Me oleks hullumeelsed, kui me seda võimalust ei kaaluks. Muidugi uurime me seda.»

Viimase poole aasta jooksul on ettevõte aga oma prioriteedid selgemalt paika pannud. Sel kuul teatas Nokia, et ostab üles Prantsuse päritolu konkurendi Alcatel-Lucent, mis tähendab, et ettevõte keskendub veelgi enam võrguseadmete arendamisele ja tootmisele. Samuti plaanib ettevõte maha müüa oma kaardiüksuse, mille vastu on elavat huvi üles näidanud mitmed autotootjad, Facebook ja taksorakendus Uber.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles